31.05.2008 г., 10:47 ч.

Будилник 

  Поезия » Хумористична
713 0 13
Събуди ме будилник... странен.
И каза ми: Хей, стана ли?
Добро е утрото, а ти се излежаваш!
Промърках нещо тихо под носа си.
Насън почти усмивка се роди -
ох, този говорящ будилник, странно,
как нежно ми говори,
а аз нали съм поспаланка,
не ми се става и това е!
Отвърнах му със половин уста:
Ммм, може ли да се обърна
само малко, пет минути само,
на другата страна?
Хм, ясно! - пак ще трябва да повтарям
урока, може би... след час?
Усетих как засмя се.
Ама така си ми е гот -
щом чуя нежния му глас,
и се... унасям.
А навън, ако не ви е ясно,
отдавна слънцето изгря.
Пък аз - о, мале, отново... закъснях!
И пак - бегом!
Поредна щура физзарядка...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??