19.03.2024 г., 6:46 ч.

Букварчето на Бога 

  Поезия
155 5 3

БУКВАРЧЕТО НА БОГА

 

... тъй както малкото дете

със пръстче срича по буквара,

но колко труднички са те! –

словцата дом, любов и вяра,

добро и обич, книга, път,

небе – и светлина по друма,

така безкраен е светът

във благата човешка дума! –

ще минат много дълги дни,

доде ги разбере докрая,

и всяка дума зазвъни

в душата му – звънче от Рая,

преминал не един урок,

и пред буквара коленичил,

във думите на моя Бог,

не ще изчезна сам и ничий! –

какво, че нейде към стоте,

ще литна – пухче от глухарче.

 

Ееех, аз ли бях това дете? –

прегърнало едно букварче...

 

15 март 2024 г.

гр. Варна, 18, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??