11.12.2007 г., 8:40 ч.

Булевардна пиаца 

  Поезия
403 0 2

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Залезът разля се над града,

рубинена, завесата се вдига,

очи отварят жрици на нощта

и бързичко късмета им намига.

 

Блуждаят жълти халогени,

нощно радио съня убива,

една луна с очи бадеми,

платежно слънце си намира.

 

Хотелска стая, дим цигарен,

роклята е вече на земята,

а кой от тях е по-покварен,

щом силно скърца пак кревата.

 

Плахи стъпки в коридора,

без реплики и сутрешно кафе,

последни погледи на двора,

претръпнали, че не е за сефте.

 

Поели свойто ежедневие,

сега на първо място е съня,

а после с ново вдъхновение,

ще чака булеварда и града.

 

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??