14.11.2021 г., 0:21 ч.

Бягай надалече ти от мене 

  Поезия » Любовна, Строги форми
807 2 4

Не мислù за мене, ако можеш.

В спомена красив ме заключи.

Нежността в забрава облечи,

но едва ли в хлад ще я затвориш.

 

Може би напразно се тревожиш

и поплакват тайно две очи.

Щом желаеш, странно помълчи

и опитай се да ме прогониш.

 

Следвайки съдба предначертана

бягай надалече ти от мене,

че сега е обич моят зов.

 

Там, във миналото да остана -

прокълнù в мен чувства и горене...

А как да прокълнеш  чиста любов?

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??