Дните ми се точат -
монотонни, сиви, равни,
дните ми са низ от многоточия...
безверна съм... и жадна.
Душата ми е мост
към утре - празна църква,
в която Той...
отдавна не е стъпвал.
Бъди ми храм -
във теб да мога да се моля...
Когато греховете натежат,
душа пред тебе ще разголя.
Молитва ми стани -
да ме пречистиш...
Очите щом горчилка помътни,
молитвена сълза ги прави чисти.
Стани ми кръст -
безверна ти във себе си ме разпъни,
с пирони здрави,
с пирони от любов ме закови!
© Милена Всички права запазени
Много хубав стих!!!