20.04.2007 г., 10:44 ч.

Бъди на земята 

  Поезия
790 0 1


            БЪДИ НА ЗЕМЯТА


Ти защо не искаш да ме разбереш?
Нима не знаеш колко те обичам?!
Аз не искам младостта си да отдадеш
във безсмислени компютърни игри!


А животът е пред теб, бърза все напред,
прегърни го и живей като човек,
който е частица от Земята,
а не роб на изкуствения свят!


Ще ме разбереш ли, мое мило момче?
Остави играта от екрана,
вземи раницата и - на Балкана,
за да усетиш красотата на Земята!


За да вдъхнеш аромата на цветята,
за да видиш сияйно чистото небе,
да съзреш зеленината на гората,
вятърът да погали твоето лице!


И тогава, зная, ти ще разбереш,
че природата е неповторима,
всичко в този свят идва и си отива,
но тя ще остава непобедима!

© Дора Гетова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??