10.01.2024 г., 11:56 ч.

Бързият влак за Варна 

  Поезия
219 5 7

БЪРЗИЯТ ВЛАК ЗА ВАРНА

 

Нес кафе от автомата.

Гара. Мирисът на влак.

И прощално сбогом в чата.

Път. Но не по Керуак.

 

И мъгла. Гнусливо сярна.

Студ. И вкочанен перон.

Седми коловоз за Варна.

Осми – само за фасон.

 

Място тридесет и пето.

И кондуктор с чер костюм.

Две-три бабки във купето.

Банички. Боза. Локум.

 

Две ченгета със кокарди.

С поглед – мек планински мъх.

Сбогом, мои булеварди.

Сбогом, снежни Черни връх.

 

Три цигари във WC-то.

Мъж. И път. И самота.

Трънено валмо в полето.

Вечен друмник по света.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??