30.08.2006 г., 9:02 ч.

Часовник  

  Поезия
532 0 2

Часовник отмерва живота ни кратък.

Часовник отмерва ни глътките въздух.

Сърцето и то във ритъм тиктака.

Къде е тогава човешкия дух?

Бързаме..бягаме..падаме..ставаме..

нямаме време да мислим дори

време ли казах –

моля простете..

всъщност и то се измерва с стрелки..

Бързо тиктака ни времето друже

вчера ли бяхме малки деца

днес..или утре сме с тебе ненужни

няма и смисъл от тази борба

Чувствай..усещай.. радвай се... викай..

не пропилявай мига в надпревара

само така ще си ти победител

щом преживял си всяка минута.

А той...той нека отмерва..

Аз не го чувам..

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
    Този стих е много хубав!
  • "Чувствай..усещай.. радвай се... викай..

    не пропилявай мига в надпревара

    само така ще си ти победител

    щом преживял си всяка минута."
    Поздравления!!!

Предложения
: ??:??