Черепът, гнездо за мечти и дом на кошмари
Черепът – гнездо за мечти,
той е и дом на кошмари.
Сърцето и разумът в него.
Сърцето без разум не може.
И разумът без него е нищо.
Те, тяло и душа са - едно цяло.
Едното без другото го няма.
Те са силата и лъчът в човека –
неговите слабости и уязвимост.
Неговите съмнения и вяра,
паденията и възвишенията му.
В черепът му път проправя си
изворът на безумията и идеалите му.
Гнездо и дом на истини и лъжи,
на неговите грешки и правоти.
Мечтите и кошмарите са в него-
мост между смисъл и безсмислие –
избора да бъдеш и да останеш човек.
Те са двете страни на монетата-
смелостта въпреки страховете му.
О, череп, гнездо за мечти и дом на кошмари –
какво още чакаш ти, да отвориш вратата
към своето щастие? Ти ми кажи?
© Лили Вълчева Всички права запазени