23.06.2013 г., 14:43 ч.

Черешова задушница 

  Поезия » Гражданска
548 1 6

Черешова задушница

 

Покривка на земята,

там - хляб, житò и вино.

Приседнали в тревата

и няколко роднини.

 

А славеите пеят,

напредва месец юни.

Череши черни зреят...

и бели - като думи.

 

Раздаваме за помен

узрелите череши.

В очите грейва спомен

за сродниците наши.

 

Молитвено догаря

свещта на бъдно лято,

което ще прибира

храната ни в полята.

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??