11.06.2009 г., 11:27 ч.

Черешово момиче 

  Поезия
1130 0 3

Черешово момиче,

с коси неуловими,

зад обички череши,

череша откъсни му!

 

Той гледа те през двора

и мятат мълнии сини

очите му, събрали

черешови градини.

 

Усмивката му пали

по-жарко от лъчите

и ти, поруменяла,

се смееш дяволито.

 

 - Череша откъсни ми,

девойко, от дървото -

една черешка алена

привлече ми окото!

 

- Ни една череша

по него не остана -

устни черешови

предлагам ти в замяна!

 

© Милена Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??