25.11.2009 г., 11:56 ч.

Черна фея 

  Поезия
591 0 0

С какво таз клетница

за теб е повече от другите?

С какво е таз проклетница

по-различна от влечугите?

 

Защо я мислиш ти за непорочна?

И какво те тласка все натам?

Нима сърцето ти започна

да вижда бъдеще за нам?

 

Преди ми казваше "Не можем,

нека всичко си оставиме така"

и извръщаше поглед разтревожен

на другата страна.

 

Нима сега ще приютиш

таз нощна птица стара?

И дали ще защитиш

дори и себе си от нейната поквара?

 

О, не, не се забърквай с нея.

Тя е враг на себе си дори.

Тя е малка черна фея,

сееща единствено сълзи.

© Анита Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??