5.02.2008 г., 9:33 ч.

Черната птица 

  Поезия
640 0 7
Черната птица

Първа стъпка на поход безкраен,
първи изстрел на свирепа война,
първа глътка за духа ми жаден,
първа хапка за гладна душа.

Похода дали ще извървя,
дали ще наситя гладната душа
и ако спечеля свирепата война -
победата, дали ще оценя?

Но старият мъдрец с бялата брада
разясни ми тайна, истина една,
каза ми, че черната птица ще отлети
към светлината на други звезди.

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??