2.03.2024 г., 11:55 ч.

Черни души* 

  Поезия » Гражданска
96 2 4

Химическа кастрация за тесните по ум

и техните подлоги марионетки.
Че отдавна кастрирани по дух
те размножават нагло малкото си 
сиви клетки.

 

Духът що в тесните гърди вирее
не трябва ли да отнесе
от меча на справедливостта замах,
че инак в тези кухи клетки 
не ще настъпят катарзисен прелом и крах.

 

И нека станат те на прах
тез криви, тесни умове.
И никак няма да е грях
да поемат сабленото острие
в борбата за нормалитет. 
Когато сетна грешна кръв им изтече 
ще дишат вече леко с свойте кухи дробове.

 

И щом преминат през духовни гробове
и стихнат до преломни брегове
ще узнаят тайната на бича животворен.
Че грехът в невежество е най-огромен.
Защото по-далеч от себе си не виждат те.

 

И оперативно да се отстрани
от духа им нищетата - там гдето 
слънчев лъч отдавна не блести
и вехне без вода тревата.

 

Тогаз надежда има за човечеството криво
най-сетне да живее най-правдиво.
И най-накрая да намери своя шанс -

да достигне до заветния духовен ренесанс!

 


*вдъхновено от "Клетниците", от Френската революция, от филма "Синдикалистката", и като цяло от реалността на корумпираните корпорации, античовешки организации и много други човешки абоминации

 

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За всички черни души по света и у нас е, Катя. Благодаря за отзива!
  • Някак подхожда и за нашите политици, които мислят само за народа.
  • Благодаря за прочита и отзива, Петя! Както и на поставилите в любими!
  • И на мен ми се иска да се отстранят тези пиявици. Трудна работа. Здраво са се захванали.
Предложения
: ??:??