8.09.2014 г., 17:12 ч.

Червено вино 

  Поезия » Хумористична
535 0 2

                              
                       Червено вино снощи пих

                        с авери в механата,

                        дори стотинка не спестих

                        от цялата заплата!

                               Уж влязох за едно на крак,

                               а пия вече трета кана

                               и тръгнах си привечер чак

                               и яката ме хвана.

                       Ах, само да се прибера

                       по живо, здраво в къщи

                       е, ядове ще си бера

                       с "любимата" ми тъща.

                               Че алергична е към мен

                                и много лае ù устата,

                                казва, че съм бил кретен

                                лош пример за децата!

                       Но някой ден, ах, някой ден

                       от бой ще и отпоря гьона

                       и ще се кръсти тя пред мен

                       сякаш съм икона.

                                Дори да бъдеш бизнесмен

                                с заплата десет бона,

                                запомнете туй от мен

                                най-важен е купона!?!

                      Парите се печелят, знай -

                      животът пък е кратък

                      и нищо не ти трябва май

                      отидеш ли оттатък!!!

                                Но да настане в къщи мир

                                трябва ми добра заплата,

                                за да затворя най-подир

                                устата на жената.

                      И да не лае подир мен,

                      като настръхнал пекинез,

                      ах, ще дойде ден, ще дойде ден

                      ама няма да е днес.

                                Червено вино снощи пих

                                 на пук на тъщата, жената,

                                 днес кротък съм и тих

                                 ужасно цепи ме главата!

                      Но утре пак ще бъда чук

                      щом мине махмурлука.

                      Ще се напия, кат кютук

                      и няма да ми пука!

 

                      

© Ганчо Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тенк ю на отзовалите се!Привет.
  • Ха ха ах ахааа!!!!!!
    Ама си и ти един симпатяга, лирически!!!
    Сменяй най-напред тъщата, после, ако пак не вървят нещата, смени и жената...
    Няма да имаш главобол, бъди сигурен.
    Нали знаеш, когато в един публичен дом нещата не вървят, какво се прави, м?
    Браво ти, Смехурко!
    Носиш лекота и ведрина, за което ти благодаря!!!
Предложения
: ??:??