ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
(на моята любима приятелка Славка Карова-диригент на хор „Еделвайс”)
С глас и име на славей
влюбена в песента
застанала пред певици-пойна птица
със разперени ръце-като криле,
дирижира,направлява и
верен тон на всяка песен дава.
Води ни със меден глас,
всеки ден и всеки час,
води ни със лекота
към хармония и красота.
Води ни в чудесен свят-
в царството на песента.
Вместо букет от цветя,
думи мили аз редя
от душа и от сърце
за приятелка любима
за мен никога незабравима.
22.09.1995-Шумен
© Радка Хорозова Всички права запазени