20.01.2016 г., 21:07 ч.

Чистилище 

  Поезия
537 1 0

Светът в разруха пада,
Човек, човекът покосява
и черен гарван върху ни
наближава

 

Покоят ще настъпи скоро!

 

Дяволът се тихо забавлява
и на Бог-а битка обявява
мислейки си, че сила притежава,
но отгоре бял гълъб над нас се спуска.

 

Той-слабият и мъничък
              и
То-голямото и „величествено“ зло


Един към друг се силно приближават.

гарванът човката отваря,
а гълъбът го леко подминава
и до човекът с кафявата роба се приближава.

 

-Мойсей! (глас се чува от небето)
-Вече започна,
 Чистилището чака свойте хора.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??