23.10.2012 г., 10:51 ч.

Човечета 

  Поезия » Гражданска
807 0 3

ЧОВЕЧЕТА


Човечета, малки човечета,

по-малки даже от мравки,

със старите си елечета

нагиздихте нови прищявки.


Човечета, плюшени мечета

от панаирджийски лавки,

та старите ви гевречета

не стават за нови гощавки.


Доскоро май се срамувахте

от масови изпълнения

и до един се бунтувахте

на творчески поръчения?!


Ни почести, нито признание,

пари даже не ви привличаха.

Оказа се, че вашто призвание

полов инстинкт се нарича.


Човечета, не ви ли е ясно?

Сдружиш ли се само със пола,

ще се поставиш натясно

и сам ще си бутнеш стола.



© Поем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??