Героите на прехода
Той беше правоверен комунист,
и интернационалист той беше.
А беше и потомствен атеист,
и антифашист той беше.
Но стана чудо... За година, две,
на Господ стана пръв приятел,
и се научи да краде,
със стари похвати, познати.
И ето, днес, натрупал капитал
е собственик на мини и заводи.
Той всичкото това е бил създал,
за щастие и добруване народно.
Сега е вече меценат,
любител на антики е старинни.
И даже малко нумизмат.
Героят е на нашата родина!
© Александър Иванов Всички права запазени