1.11.2008 г., 0:27 ч.

Чуй ме, Ганчо! 

  Поезия » Хумористична
625 0 6
Искам да ти кажа, Ганчо,
приказка позната:
Дон Кихот съветвал Санчо
да тачи свободата.
Казвал му, че тя на пика
на върха се крие...
Чуваш ли, а не с мотика
да кòпаш до робия?...
Дон Кихот си яздел кранта,
Санчо пък - магаре.
Нямал Мерцедес аванта,
нито зли другари...
С мелници по път се биел
за любов красива.
Ганчо, сал когато пиеш
теб за бой те бива.
Ти крачоли по Европа
на бос крак развяваш
и съдбата си жестока
с ревове възпяваш...
Свободата не е в джоба,
тя е във душата...
Някой притежава много,
друг е с пръст в устата...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??