25.03.2011 г., 20:34 ч.

Чужденец 

  Поезия
779 0 2

Кой си ти? Защо си тук?

Не си познат, а някой чужд.

Не си този, когото умът познава.

Този, на когото сърцето се предава.

Ти не си този, който ще сбъдне всяка моя мечта.

Ти не си този, който би направил чудеса.

Ти си мираж, една измислица си ти.

Ти знаеш хиляди неща, но всички са лъжи.

Ти не си този, който ще ми разкрие любовта.

И да се обичат, не са едно за друго нашите сърца.

 

Кой си ти? Защо си тук?

Не си местен, а си чужд.

Идваш от незнайна страна.

Чужд си на моята душа.

Ти си от страната на страха.

Далечно чужда ти е любовта.

Ти си пират, всичко хубаво от мен отне.

Ти си измамник? Кажи ми, откъде дойде?

 

Ти си чужденец във моите очи,

но за теб сърцето пак тъжи...

 

Кремена Кънчева Кънчева

25.03.2005год.

 

Написано преди 6 години, това стихотворение толкова добре изразява сегашното ми състояние...

 

© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Както го отбелязах в днешното си писмо, имаш голяма дарба. Това е чудесно стихотворение и наистина описва сегашното състояние на много други хора. Продължавай да пишеш, ще се радвам някой ден да ги чета от твоя издадена книга. ! УСПЕХ...
Предложения
: ??:??