14.02.2018 г., 8:59 ч.  

Чушкопек 

  Поезия » Хумористична
1001 1 4

В бараката ми сгушена на двора
намерих изоставен чушкопек.
Какво ли не изхвърля до стобора
в живота си модерният човек!

 

И нищо, че особено мирише,
работи ли - това не е беля.
Поети нека за това да пишат -
на някой позакъсал ще даря.

 

С приятелството лесно е да дишаш!
Без него - и дворецът е коптор.
С приятелите хич не ме е грижа
дали ще чистя купчините тор.

 

И за това с голяма гордост, нека
да бъдем Хора!
Не говеда във обор.

 

Какво е чушкопека за Човека?
Сплотява ни!
И прави ни отбор.

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??