3.09.2007 г., 14:50 ч.

Циганска музика 

  Поезия
2690 0 9

Акордеони.
Циганска музика.
Плаче ми се.
Лятото
в очите се свива.
Лунен си,
скитнико,
сребърен.
Бяла съм.
Тръгват си птиците.
Мокро е,
утрото.
Вдовица кълне се
във камъни.
Първият щъркел
напусна
стълба
до къщата.
Морето
в скали
издълба в изумрудено
мъката.
Песенно,
сърцето ми
бие до тъпана.


Акордеони.
Есен е.
Циганка
сплита от клоните
прошката.
Плаче ми се.
- Майко,
дай ръка,
да вървим
по пътя
към черните кръстове -
чакат ни...

Есен е,
птиците тръгват си.
В крилете  разлива се
времето.
Тъпани бият,
крушите съхнат.
Керванът проскърцва,
куче излая на пътя.
Есен е -
опустелите жици чернеят.
Есен е.

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??