27.09.2022 г., 17:24 ч.

Цинизъм 

  Поезия
323 1 1

Съвършената форма с име Живот

цъка с невидим, часовников механизъм.

С изкусният ритъм на своя възход

празнотата изпълва го със своя цинизъм.

 

Матричност... прикрита зад всички нива

държи в подчинение знакови роли.

Линеен живот, зад линейни слова.

А вярващото човечество, Богу се моли.

 

На път, е да сложим предизвестеният край,

нецивилизован, еволюционно пресъхнал.

Целим се в Марс, за нов живот и вода,

а затриваме рай, откъм хора претръпнал.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силно!
    Поздрави!
    Успех!
Предложения
: ??:??