Невидим фронт. Невидим враг,
но всеки го усеща на своя праг.
Сковава градове, държави
и прави хората болнави.
С кашлица и температура
този вирус почва да върлува,
а после задух и немощ
влошават всичко с пълна мощ.
Звук на сирена. Линейка лети.
Човек се чуди какво го сполети.
Изследвания и лекари разни,
усещащ как животът те блазни.
А той е прекрасен и свеж,
все още в своя водовъртеж!
Интересен, спонтанен и млад –
не ми се застава пред ничий приклад!
Музика, песни, ръкопляскане,
идваш на себе си със стряскане!
Подкрепа, сила и любов
спасяват те от белия покров!
Невидим фронт. Невидим враг,
но всеки го усеща на своя праг
и прави ни по – мощни от преди,
сплотени – Светът ще го победи!
© Кремена Арменчева Всички права запазени