12.07.2006 г., 21:36 ч.

Цветни стъкла 

  Поезия
666 0 16

Напрегнат денят се отпусна
и наля си едно питие,
крак кръстоса, цигара запали
и ме загледа през лупа.
Завъртя над мен стъкълца разноцветни,
даже направи ми хороскоп,
като на лента филмова ме премери
и ми даде да гледам
любим калейдоскоп.
Ето, тук си сама, но на лента.
Виж колко е цветно!
Има някой, но в теб!
Никой не може да ти отнеме
радостта да обичаш!
Стъкълцата ще разменим -
пак са цветни и пак са красиви,
той те чака със сърце и душа...
- Чакай, ден, ти какво се разбърза?
Я кажи, колко скоро ще бъде това?
- Мила, аз не врачувам -
само редя разноцветни стъкла.






© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??