ЦЯЛУ СЕЛУ ДЪ ЧИТЕ!
Р. Чакърова
Фечеръ, ощи ф тъмнутити,
чуф - ис куфнятъ съ тракъ...
Пуръстъркъф си учити
и ф юрганя скришну чакъх...
Пуйно времи иди Диму
със къйве - куджа ухилень...
- Хъ, дубрутру, скъпъ Мино,
хъ, чистить руждень день, пиле!!!
- Въх, бре, Димо, ко ти станъ???...
Тъй къщялуй съ присети?...
- Дъ зъбрая... Туй устанъ!
Айди - сърбай си къйвету!
Нъл си ми другаркъ веки
имень двадисить лита -
зъсвидетелствъм ти, ету -
ривиранс зъ либуфтъ!
Ляб съм зел - фръндзелъ - френцкъ!
Сандюдюфчи нъпрайх в съмунь.
И ти купиф нящу женцку -
френцки - същу тъй - пърхунь!
- Въх! Сигъ ши съ изфръцкъм -
нъ мъдамъ ши фунтя!
Бърджи дай дъ съ нъфръскъм...
Въх, къквъ ши ставъ тя!...
Ей на, тукъ, нът криватя,
нъ стинътъ зъ сифте,
с ей тъквиз гулеми букви -
цялу селу дъ чите!
Колку ногу тъ убичъм
ши нъдрацкъм с тибиширь!!!
Еидинь пъть и ут меня
дъ прифаниш килипирь!
Лондон 01/02/2017' 21:59
© Rositsa Chakarova Всички права запазени