12.09.2007 г., 23:35 ч.

ДА БЪДЕМ ВСИЧКИ ТВОРЦИ НА СВЕТЛИНАТА 

  Поезия
606 1 5
 

Творецо наш небесен,

аз искам да бъда художник чудесен,

да рисувам усмивки, погледи благи,

приветливи хора, с дела благородни.

Рисувам, рисувам,

но от платната

все начумерени хора ме гледат,

улици сиви, безочие, наглост,

злоба и завист, нахално изплуват

в платната, творени с обич и радост,

с копринени нишки, с маслени багри.

Рисувам, рисувам,

чувства епични

и от своята жизнерадост раздавам на всички,

а светлината попива с ускорена стремглавост.

Попива в платното и загнездва се там здраво,

с тъмнина се покрива, с почва безплодна, за жалост.

Семейства разделят се,

роднини се карат,

децата бездомни са, а животът им кратък.

Ислям и християнство война обявяват,

атентати, пожари, камикадзета, без да мислят,

живота си дават,

хора взривяват.

Всеки срущу всеки, вече тъй е днеска.

Човек е бил човечен, но може би вчера.

Аз искам да видя светлината във мрака,

знам, че я има, някъде там се стаява.

И търся ли, търся

най-верния цвят

в моята бедна, изнемощяла палитра,

а животът оттук и оттам ме подритва,

но аз пак продължавам светлина да раздавам.

Казват, блага дума железни врата отваря

и аз все говоря,  

говоря, говоря,

ах, как с глупави хора мразя да споря.

Но, уви, тъй се налага,

защото за себе си вече реших,

искам да бъда художник на светлината,

символ на чистотата и добрината!!!

А вие??

© Нели Бъзева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хей,наистина силно и красиво написано
    Права си,че моето наподобява това
    Нека бъдем всички творци на Светлината!
    Прегръдки!
  • Леле-е-е!Водопад от силни неща!
    Поздрав!
    "Нека бъде светлина!"
  • и аз! Поздрав!
  • защото за себе си вече реших,
    искам да бъда художник на светлината,
    символ на чистотата и добрината!!!
    А вие??
    Аз също Нели!
    Поздрав!
  • И аз... Харесвам идеята! Хенри
Предложения
: ??:??