7.11.2006 г., 16:23 ч.

Да пребъде! 

  Поезия
1609 0 9

Да пребъде !

 

Съблазни много ни разкрива тъмнината,

колебания измъчват ни в нощта,

изпитва вярата ни светлината,

скрила от очите наши същността.

 

Искра духовна Бог запалил е у всеки,

за да може тя в човека да гори,

той трябва с дявола да се пребори

и от оковите му тежки да се освободи.

 

Тоз, който е спечелил в таз борба,

запазил е безбройни рани в паметта,

сбогувайки се с представите за реалността,

спасил е той душата си от гибелта.

 

Тогаз невидимото вдига своята завеса

и явни стават скритите неща.

Човек ги вижда само със сърцето –

те истината му разкриват за света.

 

Да пребъде този дух през вековете,

да посее той у всеки семена,

да оцелее той сред бурените и сред ветровете,

да даде плод и види светлина.

© Бояна Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??