21.07.2007 г., 12:46 ч.

Да се влюби 

  Поезия
762 0 0
 

Да се влюби


Ти знаеш  ли какво е

любовта? Тя е птица без крила,

тя е болка и тъга, но живот

без нея няма.
А болката е нейна сянка.

Тя разбива ни сърцата, щом

реши, че свършила е тук,

отлита толкова далече.


Искаш ли на някой ти

да отмъстиш, не му мисли,

не се мъчи: пожелай му да

се влюби.


Какво е любовта за мен,

за теб, за нас какво е любовта

и как се казва тя? Дали ще дойде

ден, когато ти и аз ще се срещнем

и пак ще се влюбим?

Любовта е нежен огън, тя е дъх,

дори съдба, тя, със своите стрели
бавно раздира ни сърцата.

Ако някога отново аз се влюбя

в някоя, знай, че само ти ще си това,

само ти и твоя поглед.


Искаш ли на някой ти

да отмъстиш, не му мисли,

не се мъчи: пожелай му да

се влюби.


© Иван Русланов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??