16.05.2006 г., 16:19 ч.

Да си човек 

  Поезия
694 0 1

Ако си бил поне веднъж на върха,

ходил си бос под дъжда,

накарал си някого да се усмихне,

нечий плач помогнал си да утихне,

то ти си вече човек

и знаеш, че животът е не винаги лек.

Ако си казал “обичам те” от сърце,

стоплил си нечии самотни ръце,

сбъднал си поне една своя мечта

и за успехите платил си висока цена,

ще оставиш следа със своите добрини,

в твоя град и в хорските очи.

Ако си спасил нечии друг живот,

висок пост си изкарал с труд и пот,

създал си семейство, възпитал си дете,

търсиш красивото, дори в мрачно небе,

ти си велик човек с прекрасна душа,

ти си един достоен обитател на света. 

© Атанася Бораджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??