10.02.2004 г., 12:51 ч.

Да търсиш разкош 

  Поезия
1166 1 2

В нощите звезди блестяха,
хиляди мечти във мрака.
Две очи аз виждам сякаш
пълни със сълзи.

Там сред клони и шубраци
мъничко дете заплака,
сам само във тази нощ
тръгнало да търси то разкош.

Детство нямах или беше малко,
само сълзи капеха от тез очи.
Виках "Мамо"от страха във здрача,
но я нямаше до мен,уви.

Вдигах гордо аз глава пред други,
нищо,че живеех в пансион.
Просто бях дете без суми
в банките за удоволствия без брой.

Там сред клони и шубраци
мъничко дете заплака,
сам само в тази нощ
тръгнало да търси то разкош.

© Весела Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Склонен съм да се съглася с долното мнение. Има някои места, които търпят критика, но като цяло не е никак зле.
  • Третият куплет не е идеален, но иначе е доста добре.
Предложения
: ??:??