31.03.2007 г., 6:48 ч.

ДАЙ ПОДСЛОН НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ! 

  Поезия
1050 0 7

Без любов не е живот, а е живуркане.

Без любов е тъжно, вяло съществуване.

Ежедневието - сиво, монотонно.

Живееш като гладно псе, бездомно.

 

Търсиш под слънцето място за себе си.

От мрачни мисли навярно обсебен си.

Отиваш на работа, от работа - в дома:

в душата ти голяма дупка - празнота.

 

Няма динамика, няма движение,

самотата е едно голямо напрежение.

На тая възраст вече не се ли научи?

Не търсиш ли любов - тя няма да се случи.

 

Стоиш пред компютъра, сваляш мадами -

съвсем е различно за ръка да те хване,

да чуеш в ухо нейните нежни думи,

да усетиш флуидите-рой по между ви.

 

Така, ден след ден живота се търкаля,

съдбата жестоко май те изпързаля!

Отлагаше докато минат много години,

когато се опомниш, си сам - без роднини.

 

Любов телефонна, любов електронна,

а твоята любов си остана бездомна.

Не си даде сърцето да се подслони

и тя се принуди при друг да върви.

 

И ти си остана самотен, отчаян.

За дамите в сайта  си някой случаен.

Във чата няма да намериш любов,

дори да си вече на всичко готов.

 

Всички проблемите си някак решили,

всички някак си са се уредили.

Ти си оставаш със своите проблеми,

със голи мечти и надежди големи.

 

Кажи ми, мило, дали не разбра,

че затворена за теб е тази врата?

Обрече живота си на бизнеса свой

и няма да чуеш в ухо ”мили, мой”.

 

Не осъзнаваш, че си сух и  безличен,

щом нямаш време за живота си личен.

Докато можеш все още - се спотайваш.

Ще дойде ден, когато сам ще се окайваш.

 

Прехвърляй си големите проблеми

на свойте раболепни подчинени.

Служебните ти само ще решат,

а личните остават да висят.

 

 

 

 

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • благодаря мила! тепърва ще я разучавам.
  • Прекрасно откровение, Нели! Усещам, че тази тема е най-сладка в живота, който "се търкаля." Успех!
  • Благодаря от сърце! това ще е вече темата. няма да има болка и тъга , само хубави неща. С това слагам началото на нов живот.
  • Поздравявам те за текста! Хенри
  • Нели прекрасно е
    но защо тази болка...
    усмихни се Ние сме с ТЕБ
  • Много е истинско!!!
  • Едно поетично и гневно писмо до любимия!
    Като монолог от Шекспирова пиеса!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Предложения
: ??:??