25.03.2007 г., 9:03 ч.

Дали... 

  Поезия
513 0 1

 

Какво ме кара толкова да те обичам?

Дали това, че си далеч от мен?

Дали, че ти към мен си безразличн

а,

или туй, че си във нег

oв плен?

Дали обичам те, защото

обичала си ме истински и ти,

или не те обичам - просто

вярвам сляпо в твоите лъжи!

Дали си първата любов,

или поредна авантюра?

Писък ли си или топъл зов,

звучащ при пърхане на пеперуда?

 

Дали си истинска или си просто

сляп къс от моята мечта?

Дали от мене обич ти си просила,

дали съм ти отвръщал едва?

Дали си била изобщо моя?

А дали аз не бълнувам

в сън, който ти давам – нека е твой...

Позволи ми пак да го сънувам!

© Евгени Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??