14.12.2007 г., 20:18 ч.

Дали 

  Поезия
561 0 3
Дали много пъти си я гонил,
когато е искала да те посети...
Дали много души е ранила,
преди в мен да се появи...
Дали любовта към тебе е вечна,
или някой ден ще се изпари.
Дали е жива, дали диша, дали я боли...
дали може да плаче, да яде и да спи.
Дали може да се усмихва
и друга любов да роди.
Дали може да мрази
и да не иска да прости.
Дали някога остарява.
Ние можем, тя дали се мени.
Дали в мен винаги ще бъде
и вечно покрай мен  дали ще лети.
Ако и от мен я изгониш
дали ще и липсвам, или...?
Дали самичка и ранена
някъде без мен ще кърви.
Или може би бързо
другаде ще се всели.
И ако да! В коя ли друга
след мене ще се прероди.
А ако пак решиш да я убиеш,
дали и този път ще ти прости
и докога ли ще иска
щастие да ти дари.
Дали наистина е вечна
и ще успее да те победи.
Или даже да не иска, все някога
от тебе ще се умори...?

© Никита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??