ДАЛИ НЕ СЪМ
Дали пък не съм прокълната,
лишена, боже, от другар?
С какво по-лоша съм, клетата,
от всяка твоя жива твар?!
В очите хорски все надничам -
студени винаги са те.
Тъй много искам да обичам,
но где е любовта, къде?
Нима живот без обич туй е,
без нежна ласка, топлота?!
Зова сърдечен кой ще чуе,
при мен да дойде с доброта!...
© Анка Келешева Всички права запазени