11.11.2020 г., 10:43 ч.  

Дали пък да не се напия 

  Поезия » Хумористична
168 1 2

Щом във виното е истината скрита, 

дали да не потърся и аз там?

Май ще взема, вярно, да опитам, 

и без това съм сякаш все пиян... 

 

Аз тръгвам, че зове ме механата

с звънчетата на коледен елен, 

Снежанка ще е всяка непозната

след третото, погледне ли към мен... 

 

А после тихичко, когато се прибирам, 

в борба със тротоарния релеф, 

дано и истината някъде да скивам

(но мене да не скива моят шеф)

 

Пък сутринта, напук на махмурлука, 

ще сваря и кафето си с ракия!

Ще се изкъпа после под олука

с комшийката, но днес ще се напия!...

 

15.05.2014.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да си сипя, 5 вида ракия имам тук, това е лесно, ама като не я пия изобщо пустата му огнена вода 😋🥃😋
    Мерсаж, Ничка 😊
  • Сипи си Гош една ракийка, напук на Ковид, вирус и зараза!
    😂😂😂🍷🍷🍷
Предложения
: ??:??