26.09.2017 г., 13:20 ч.  

Дана и Неда - съпернички 

  Поезия » Хумористична
699 0 7

Автор: Генка Богданова

 

 

Преди няколко недели
на конкурса „Сръчни, смели“,
Неда „битката“ спечели.
Връчиха й рози бели,
диплом и не някой друг,
ами КОСТА за съпруг.
Другите се примириха
и на Неда честитиха.

Само Дана е сърдита
и намрази я открито.
Питате ме за причина?
Не причина, а дузина!
Но най-важната от тях,
е, че Дана – грях, не грях,
от години люби лудо
ерген Коста – „ момче“ – чудо.
И отдавна се надява
с него тя да се венчава –
даже и на СТО да стане,
но за любе да го „хване“.

Да, но Неда го спечели!
И сега са се повели
хванали се за ръчички,
за да им завиждат всички –
влюбени и тъй щастливи
като две гугутки диви.

Дана как да го преглътне?!
Иска Неда да се „гътне“,
Ако можеше със злоба
би я вкарала във гроба.
– Дано с кост да се задави,
на мен Коста да остави!
Да я тръшне черна чума,
да я схруска хищна пума…!
Даже с огън да се пали,
няма, няма да я жаля!
Още дърва ще добавя,
дано само се избавя,
от съперницата проста,
за да утешавам Коста!
Нека да я сгази влака!
Нека въшки да дочака!
Нека краста да я хване,
нека мумия да стане!...

Люта клетва не остана,
да не каже баба Дана.
Селото ѝ стана тясно,
И на ляво, и на дясно
кълне грозно баба Неда.

Но под вежди тя я гледа
и говори ѝ с насмешка:
„Дано, злобата човешка
като лоша кучка вие,
в гроба даже да се крие.
Уж ми беше първа дружка,
а ме „дъвчеш“ като чушка
плюеш ме и ме обиждаш,
че за Коста ми завиждаш.
Но на мене не ми пука,
щом е Коста с мене тука!
Знаеш, че се трудих здраво
и спечелих го по право,
затова на мен се пада
тъй желаната награда!
Сладки сънища да спиш,
трябва да се примириш,
иначе от тази злоба,
ще се вкараш сама гроба.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами как няма да кълне, като е отчаяна, че е изпуснала и "последния влак" и са й отмъкнали изпод носа голямата й любов Коста. И то кой? Дружката й Неда - дебелана кривогледа.
  • Ей, че кълне баба Дана, спирка няма! От сърце се посмях, Гени! Браво!
  • Благодаря, Марги! А относно Коста, съвсем ясно е, че е "момче" просто, щом е станал "стар ерген" и е на баба подарен.
  • Бабите, та бабите! Ами за Коста мислите ли? "Хванали се за ръчички, за да им завидят всички"... Коста, Костааа! Момче просто! Да оставиш нещата, да станеш награда!Нямаше ли поне една млада вдовичка? Страшно ги докарваш, Гени!
  • Абе, поне на думи да им го докараме мерака.Няма само мижавите си пенсии да оплакваме, нали!
  • Ех, тези бабета
  • Яко ги тряска хормона тез баби, да им се чудиш! Харесах!
Предложения
: ??:??