3.05.2016 г., 21:30 ч.

Деца и мечка /приказка в стихове/ 

  Поезия » За деца
1039 0 0

Две деца в гора са вървели

и на поляна се спрели.

Стара мечка ги е видяла,

радостно тя се засмяла:

 

"Що да сторя с тези дечица,

хубави като росица?

Я да взема мили детенца,

че си загубих меченца!"...

 

Две деца на мечка говорят,

плачат, горещо се молят:

"Нека у дома да се върнем! -

С мама и с татко да бъдем!"...

 

Стара мечка гали децата.

Води ги тя през гората. -

"Хайде, у дома си вървете!

Живи и здрави растете! -

 

Че деца за майка, за татко

по-скъпи са и от злато"...

 

Марин Тачков

"Две и 200", 2007 г.

/редактирано/

 

 

© Марин Тачков Всички права запазени

Вариант 2 за финала:
Че деца - за татко, за мама -

са скъпоценност голяма...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??