4.06.2010 г., 21:53 ч.

Дечицата да слушат! 

  Поезия » За деца
609 0 0

Днес дъждът ни наваля

и как "скромно" навлажни ни...

Каза ни той на ухо -

бягайте в топлото и меко

легло, че в моето тук

има само мокри капки

и много росни хапки...

 

Няма да ви помогне

даже и дъждобрана,

защото съм "кисел"

и смятам цял ден

да ви мокря и то всички,

макар и наред...

С усмивки, дечица, послушайте ни...

 

Иначе болнички ще сте ни,

но така не може, защото

сте бъдещето на страната ни...

Така че, видите ли дъжд,

 бързо навътре се затърчете

и хубаво облечете,

защото играта няма да избяга.

 

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??