17.09.2019 г., 7:47 ч.

Депутат и пенсионер 

  Поезия » Гражданска
637 0 0

От лимузина първият излиза,

а вторият няма даже риза.

И пенсионерът моли го веднъж:
"Дай ми хляб насъщен,

партията ти обещаваше ми рая,

а от глад ще видя края,

ако нищо не дадеш,

моля те, тук не е Бангладеш.

Тук Европа е все пак,

аз съм със счупен крак."
"Гледай си работата, нещастник,

отиди да бачкаш при частник."

"Ама аз съм сакат,

аз не искам злато,

просто искам да остана жив,

направи ми жест красив!"

"Ама ти защо ни вярваш

и в урната бюлетина вкарваш.

Системата просто е такава -

бедния да тъпче и унижава."

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??