31.01.2013 г., 17:54 ч.

Депутати 

  Поезия
486 1 1

           Депутати



С политика не се занимавам,

но от неправдата се възмущавам. 

Избираме си "идеални" депутати,

които вдигат само своите заплати.

 

Нима в Европа заплатата минимална

е като в България уникална!

Но народа беден е без власт

и никой не чува неговия глас.

 

Призовават ни да раждаме деца,

а как ще гледаме после техните лица.

С какви пари ще ги храним и обличаме,

на студ и глад ще ги обричаме.

 

Да не говорим пък за пенсионери,

че всеки спасява се както намери...

Глада принуждава ги да ровят в боклука

с надежда да открият нещо за ядене тука.

 

Парите не стигат за дрехи и сметки, 

ходят в студа с пробити подметки.

Пенсионера вече едва съществува,

защото отдавна системно гладува.

 

Но депутатите мислят за нови лимузини,

за лукс и големи магазини...

И къде в чужбина децата им да учат,

за да могат като тях да сполучат.

 

                   Из записките на Росица Димова


 


© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прочетох и сардонически смях ме сполетя,
    ала депутатът ,гледам зад мен, не се понрави,
    със златен жезъл се яви
    и жестоко ме натърти.

    Благодаря! Поздрави.
Предложения
: ??:??