8.07.2017 г., 17:54 ч.

Детето и рожденият му ден 

  Поезия » Гражданска
237 0 2

Ти не помниш, мое малко детеq
каква радост донесе щом се роди.
И от родители, които не са добре
порастна красиво момиче с мечти.

 

Но помниш в празниците как бяхме
без пари, без подарък, но с топлина.
И може би тогава с теб разбрахмеq
че не можем да живеем без любовта.

 

Помниш ли първите ти невинни сълзиq
как търсеше утеха в моите прегръдки.
А аз бършех тайно мъжките ми очиq
сякаш нещо стоеше между две глътки.

 

А сега виждаш как се мъча да мога
да заместя грижите на твоя баща.
Да съм с теб в радост и в тревогаq
да помогна да изживееш младостта.

 

Честит рожден ден, Кати!
 

© Явор Перфанов Всички права запазени

2017

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??