1.12.2007 г., 16:57 ч.

Детски спомени 

  Поезия » За деца
4455 0 5
 

                   Сърце

 

Едно сърце - червено и зелено.

Зеленото е плод на омразата безкрайна,

а червеното - на любовта ни трайна.

Прегърнеш ли това сърце от зелената страна,

знай ще се превърнеш в глупава ламя.

Ако ли пък червената страна прегърнеш,

тя ще те дари с душевна красота

и неземна доброта,

с която ще си служиш във вечността.

 

 

                   Сирачета

 

Тъй, както аз съм дете

и те са деца.

Но те нямат нито майка,

нито баща.

За разлика от мен

и от моето сърце,

не знаят що е да бъдеш обичано дете.

Дори и дарения  много да получават,

подаяния скъпи...

Питат се: ''Дали са от сърце? Дали? ''

 

 

            На зло с добро се отвръща

 

Хората са казали: ''Ако зло някой ти стори,

за отмъщение недей мисли.

С мил поглед го погледни

и благодаря за поуката му ти кажи''.

 

 

                  Песен

 

Песен е моят живот.

С песен събуждам се аз.

Щом чуя мелодийка сладка,

или как птичка цвърчи,

усмивка на моето лице пак цъфти!

 

 

 Весела Коледа

 

Весела коледа -

пожелание свято,

искрица любов.

Весела коледа -

усмивчица нежна,

любима прегръдка

и силна надежда за още живот!

Весела коледа!

Щом паднат звездите

и твоята е там.

Пожелай си: ''Весела коледа''

и ще се сбъднат твойте мечти!

(замисъл за текст на песен)

 

Бележка: Мили приятели, тези стихчета, (ако могат да ги нарека така) ги изрових от архивите! Исках да ги споделя с вас. Писала съм ги, когато съм била на 12 години. Като си припомня, бях ги дала на госпожата си по литература и тя не ги одобри. Тогава явно съм била обидена и съм прекъснала за няколко годинки. Сега като ги чета и стоплят душата ми. Дано и на вас да ви харесат. Мисля да ги редактирам! Да взема  само идеите от тях, пък ще видим какво ще излезе.

 

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??