10.05.2022 г., 11:19 ч.

Девети май 

  Поезия » Гражданска
212 0 1

Днес* на победата е ден,

фашизмът бе победен,

приключи "новият ред",

Европа имаше късмет.

 

Войната и триумф, и трагедия бе,

слънце озари европейското небе,

върна се на народите свободата,

но колко хора паднаха в борбата!

 

Нацистката диктатура се срина

на Девети май 1945 година,

свободно дишаха народите,

спасени от тирана бяха робите.

 

Целият континент ликуваше,

борбата все пак си струваше

и на славния Девети май

на агресията дойде край!

 

*Стихотворението е писано вчера, понеделник(ден без публикации).

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??