22.02.2006 г., 19:10 ч.

ДИАГНОЗА 

  Поезия
722 0 5

Днес във болницата бях

при доктора си личен

за да си направя

прегледa профилактичен.

Цял букет от болести

джипито ми спретна

и стимулът ми за живот

набързо в мене секна.

Разхлопано било сърцето ми

/навярно от любовните вълнения/

черния ми дроб увеличен пък

/от алкохола без съмнение/

Бил съм имал и плеврит,

/получил се е май през зимата/

сдобил съм се и със артрит

/туй казах го заради римата/

Белият ми дроб бил зле

/от тютюна май,че ще да е/

далака ми не бил добре

/видяло се е...ще се мре/

Този доктор ме съсипа

не,че беше нещо груб,

но със тези диагнози

бях си като ходещ труп.

© Владимир Божилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??