онази картина
онази която
приличаше
на жаба
с прибрани крака
има нещо тъжно
в онази картина
въпреки цветовете
напомня ми
за депеш
за жена
с посивели коси
и ярко червило
когато онази картина
стане картината
над камината
вече няма
да си представям
как художниците
се смаляват
и ми влизат в очите
за да им направя
дисекция
© Мария Василева Всички права запазени
18