17.04.2021 г., 19:54 ч.

Днес 

  Поезия » Гражданска
294 1 0

Правенето днес на планове

е уравнение неразполагащо с отговор.

Екскурзиите се превърнаха в митове,

а домът от крепост в затвор.

 

Приятелите ръка не си подават,

не спират даже за по дума.

Като животните в резерват,

бягаме от ковид куршума.

 

Свободата просто я имахме,

с раждането, по презюнкция.

Сега боли, щом я изгубихме,

отнета от подла инфекция.

 

Скрита прилежно от глава до пети,

влетя с вълна от спекулации.

Единственото сигурно е, че вреди -

поваляйки и най - уверените нации.

 

Европейските ценности са поставени на кръстопът,

братството е изместено от собственото оцеляване.

Страха и незнанието идват под ръка с гневът,

адреналина и желанието за противопоставяне.

 

Години насажданото прословуто равенство,

сгромоляса се като пясъчен замък.

Жертва на първото сериозно предизвикателство,

поставило на карта живот и поминък.

 

Големите разменят обикновения живот,

за по - тежката торба със субсидии.

Дъвчейки спуснатия им отгоре монолог

по също като тях свободните ни медии.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??