24.12.2022 г., 15:02 ч.

Днес прости... 

  Поезия
166 0 0

Днес прости на всички хора -
близки и далечни,
за това което са направили,
а ти си определил като погрешно.

Дали пък ти не си сгрешил в преценката?
Понякога в живота неправомерна е оценката...


Недей да съдиш вече никого,
защото всеки преминава
през трудностите на живота 
и всеки - както може се спасява...

 

Навярно никога не ще узнаеш 
причините зад действията,
върху които - ти небрежно
залепил си етикета "непростимо"...


Днес е моментът да преглътнеш егото,
но този път завинаги...
и да простиш не на другите - на себе си...


Започни съвсем отначало - без да бързаш, ще се справиш!
Нека светът ти бъде огледало
винаги, каквото и да направиш...

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??