7.01.2018 г., 20:41 ч.

Добре дошъл 

  Поезия » Гражданска
579 3 3

Дете се ражда, всички сме притихнали.

С желание да мине раждането безпроблемно

и да сме доволни и усмихнати,

че ражда се детенце земно.

 

И когато то роди се,

всички от щастие примираме,

от тръпката ни истинска и силна

и от радост сълзите си не спираме.

 

Идва то в света ни сложен

със своите хубави черти,

и се надява някой да се види,

че прилича него му и може би това си ти.

 

Но, важното това е,

истински да бъде, да радва себе си и нас.

Да си постигне целите в живота

и за пример да го дават всеки час.

 

И независимо дали това отнася се за тате или мама,

дали за баба или за дядо остарял,

най-важното е че то при нас дошло е

и с това надежда господ ни е дал.

 

Най- важното е, че сега ни кара да подхвръкваме.

Че дава ни възможност да летим.

Че допълва ни живота с радости и сили

проблемите житейски да решим.

 

Добре си дошло мило наше дете!

 

Гр. София, 04.01.2018 г.

                                    дядо Стефан Цеков

© Стефан Цеков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??